senat-ssha-zablokuvav-viklik-svidkiv-u-spravi-pro-impichment-trampa

Сенат США заблокував виклик свідків у справі про імпічмент Трампа

 • 13940 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Сенат Сполучених Штатів Америки 31 січня проголосував проти виклику додаткових свідків і залучення нових документів у рамках слухань по справі імпічменту президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

На голосуванні щодо додаткових свідків і документів "за" висловилися лише 49 зі 100 сенаторів, в тому числі двоє республіканців Мітт Ромні і Сюзан Коллінз.

Нагадаємо, розгляд по імпічменту Дональда Трампа підходить до свого завершення, незважаючи на спроби демократів викликати на слухання додаткових свідків.

Третій за старшинством сенатор-республіканець Джон Баррассо в бесіді з журналістами в четвер заявив, що республіканцям, швидше за все, вдасться запобігти зусиллям демократів за викликом свідків і завершити розгляд в п'ятницю, 31 січня.

"Ми все ще дуже позитивно налаштовані щодо цього. Динаміка така, що завтра (31 січня) відбудеться фінальне голосування і ми завершимо розгляд в п'ятницю", - заявив Баррассо.

У п'ятницю кожна із сторін представила заключні аргументи, а потім сенатори проголосували за питання про необхідність виклику свідків.

Відзначається, що демократам в будь-якому випадку не вдасться заручитися підтримкою двох третин Сенату, щоб усунути президента від влади, однак виклик свідків може завдати політичний збиток Трампу, який збирається виставити свою кандидатуру на виборах президента в цьому році.

Українські Національні Новини

Новини Світу