sche-odin-emirat-oae-znyav-zaboronu-na-alkogol

Ще один емірат ОАЕ зняв заборону на алкоголь

 • 23648 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Абу-Дабі з метою "сприяння туризму" пом'якшив свою антиалкогольну політику. Про це повідомляє видання Аrabianbusiness, передає УНН.

Зміни відбуваються у зв'язку з тим, що Абу-Дабі і сім еміратів ОАЕ прагнуть відновити свою туристичну галузь після закриття на карантин і готуються приймати туристів.

"Ми оголошуємо про скасування заборони на алкоголь, і жителі, і туристи отримають право купувати його в офіційних магазинах", - йдеться у заяві департаменту культури і туризму ОАЕ.

Зазначається, що покупець повинен бути не молодшим 21 року, а алкоголь не можна перепродавати. Вживати його можна буде у приватних оселях або у "дозволених місцях", наприклад, клубах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приготувати горілку із "ягідним настроєм" можна вдома: рецепти Prime.

Зауважимо, раніше у Дубаї усі магазини були зобов'язані просити жителів або туристів надати дозвіл, перш ніж, вони зможуть купити алкоголь. Натомість бари та ресторани могли обходитися без цієї вимоги. На цей час, Дубай також вже послабив цю систему, у тому числі для резидентів.

Разом із тим, в ОАЕ попереджають, що з'являтися у нетверезому вигляді на вулиці у будь-якому еміраті, а тим більше сідати п'яним за кермо - суворо заборонено. Відповідальність за таке порушення дуже сувора - аж до тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, за даними Держстату, українці почали дещо економити на алкогольних товарах. Також економлять на одязі та взутті.

При цьому, уряд заявив про наміри підвищити акцизи на спиртні напої, що своєю чергою спонукатиме ринок до подальшої тінізації, попереджають народні депутати.

Українські Національні Новини

Суспільство