sbu-zapidozrila-kinoprokatni-kompaniyi-u-finansuvanni-masovikh-zavorushen-v-ukrayini-na-vimogu-rf

СБУ запідозрила кінопрокатні компанії у фінансуванні масових заворушень в Україні на вимогу РФ

 • 8078 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Служба безпеки України підозрює українські кінопрокатні компанії у фінансуванні організації масових заворушень з метою дестабілізації ситуації в Україні за вимогою Росії. Про це йдеться в матеріалах Шевченківського районного суду м. Києва, оприлюднених в Єдиному реєстрі судових рішень, передає УНН.

"Протиправні перерахування (прокатних компаній в Україні, які є дочірніми російським, – ред.) не залишилися поза увагою спецслужб РФ, які протягом 2014-2016 років фактично змусили власників компаній, які працюють на ринку кінопрокату України, спрямовувати частину своїх прибутків для фінансування дій невстановлених осіб з метою вчинення масових заворушень на території України, посягання на її територіальну цілісність, дестабілізації політичної та економічної ситуації", - йдеться в документах.

Крім того, слідчі підозрюють, що, отримавши фактичну підтримку спецслужб РФ, власники цих компаній використовуються ФСБ як агенти впливу в Україні. Зокрема, на думку слідчих, вони диктують умови на ринку кіноіндустрії та саботують просування і показ українських стрічок.

На думку слідства, компанії В&Н Film Distribution Company, Ukrainian Film Distribution, Kinomania, Volga Ukraine, Multi Media Distribution, які контролюють ринок кінопрокату в Україні як "дочки" російських компаній, потрапили на гачок спецслужб РФ компанії, оскільки "їх діяльність в Україні призводить до необхідності приховування надприбутків шляхом здійснення фінансово-господарської операцій з суб’єктами господарювання, що мають ознаки фіктивності, а також сумнівних перерахувань на адресу російських компаній за прокатні права".

Згідно з матеріалами справи, кримінальне провадження відкрито за зверненням народного депутата.

Наразі СБУ просить суд надати доступ до банківських рахунків кінодистриб’юторів, які містять банківську таємницю. Суд частково задовольнив позов.

Нагадаємо, нещодавно СБУ викрила колишнього працівника МВС України на розвідувально-підривній діяльності за завданням ФСБ Російської Федерації.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП