sap-napravila-do-sudu-spravi-dvokh-posadovtsiv-rakhunkovoyi-palati

САП направила до суду справи двох посадовців Рахункової палати

 • 5957 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо Голови Рахункової палати та одного із членів Рахункової палати. Про це УНН повідомили у прес-службі САП.

Досудове розслідування за підозрою Голови Рахункової палати у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем) та одного з членів Рахункової палати за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем) та ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) завершено.

Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підозрюваним та їх захисникам вручено обвинувальний акт у вчиненні вищезазначених кримінальних правопорушень, який цього ж дня скеровано до Шевченківського районного суду для розгляду по суті.

Крім того, прокурорами САП в інтересах держави в особі Рахункової палати у кримінальному провадженні заявлено цивільний позов про стягнення із обвинувачених в солідарному порядку майнову шкоду завдану кримінальним правопорушенням у розмірі понад 1,3 млн грн, що становить вартість квартири, яка вибула із державної власності завдяки протиправним діям службовців Рахункової палати.

За вчинення зазначених злочинів винним загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років за ч. 2 ст.364 КК України та позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна за ч. 5 ст.191 КК України відповідно.

Як повідомляв УНН, спікера "харківських партизан", який анонсував диверсії на Харківщині, судитимуть.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП