sanktsiyi-yes-proti-iranu-za-postavku-droniv-rosiyi-mayut-nabuti-chinnosti-vzhe-sogodni

Санкції ЄС проти Ірану за поставку дронів росії мають набути чинності вже сьогодні

 • 201918 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Санкції проти Ірану за поставку росії дронів, що завдавали ударів по Україні, набудуть чинності пізніше в четвер після офіційного опублікування, повідомили в представництві Чехії, яка головує нині в Раді ЄС, пише УНН.

Цитата

"Санкції проти Ірану у рекордно короткі терміни! Після триденних переговорів посли ЄС домовилися про заходи проти організацій, які постачали іранські безпілотники, що завдавали ударів по Україні. Письмову процедуру завершено, санкції набирають чинності сьогодні вдень після публікації в Офіційному журналі", - повідомили у чеському головуванні.

Деталі

Як повідомили у чеському головуванні, країни-члени ЄС вирішили "заморозити активи 3 фізичних осіб та 1 юридичної особи, відповідальних за доставку дронів". "ЄС також готовий поширити санкції ще на 4 іранські організації, які вже фігурували в попередньому санкційному списку", - додали у головуванні.

Доповнення

росія приблизно з середини вересня проводить атаки в Україні за допомогою дронів-камікадзе, які, за словами українських військових, є безпілотниками Shahed-136 іранського виробництва, що російські окупанти маркують як "Герань-2". 23 вересня вперше був збитий багатоцільовий ударний безпілотник іранського виробництва Mohajer-6.

Лише за останній тиждень рф завдала понад сотню ударів іранськими дронами-камікадзе по житлових будинках, електростанціях, очисних спорудах, мостах та дитячих майданчиках в низці українських міст. Загинули та отримали поранення десятки людей, зокрема діти. Постраждала третина енергетичної інфраструктури України. Пошкодження отримали будівлі двох дипломатичних установ у Києві, наголосили у МЗС.

Через постачання Ірану зброї росії для ведення війни українська сторона ухвалила рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства у Києві.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після цього звернувся до ЄС із закликом ввести санкції проти Ірану за постачання росії зброї.

МЗС України офіційно вказало, що надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником російських воєнних злочинів.

Іран кілька разів цього місяця заперечував, що постачає зброю росії.

Українські Національні Новини

Політика