rosiyskiy-sud-vidmoviv-u-klopotannyakh-zakhistu-8-ukrayinskikh-moryakiv

Російський суд відмовив у клопотаннях захисту 8 українських моряків

 • 9583 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Російський суд відмовив у клопотаннях захисту полонених українських моряків, повідомляє УНН з посиланням на адвоката Олега Єлисєєва

Суд відмовив клопотання захисту щодо випуску з клітини та зміни підсудності на військовий суд у відповідності до Женевської конвенції.

Мокряку, Оприську, Семидоцькому та Цибізову дозволили побачитись з родичами, а Терещенку, Головашу, Попову і Шевченку окрім цього надали по 30 хвилин часу для ознайомлення з матеріалами справи.

Раніше УНН повідомляв, що аналогічно у клопотаннях було відмовлено Гриценку, Власюку, Драчу та Зінченку, яким лише дали можливість побачитися з родичами.

Українським морякам, полоненим Росією, не надали можливість для побачень з рідними у СІЗО. 

Адвокат моряків, звинувачених у незаконному перетині російського кордону, вважає, що клопотання про продовження їм арешту підлягає передачі для розгляду Московському гарнізонному військовому суду

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі.

24 українських моряка заарештували в Криму на два місяці, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика