rosiyski-spetssluzhbi-namagalisya-cherez-zlodiyiv-u-zakoni-destabilizuvati-situatsiyu-v-ukrayini

Російські спецслужби намагалися через "злодіїв у законі" дестабілізувати ситуацію в Україні

 • 18808 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Російські спецслужби намагалися через "злодіїв у законі" дестабілізувати ситуацію у Запорізькій області. Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ, передає УНН.

"Оперативники спецслужби встановили, що деякі представники російських кримінальних кіл координують діяльність організованих угруповань у Мелітопольському, Бердянському і Приморському районах, які причетні до скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів", - зазначили у спецслужбі.

За задумом російських спецслужб "злодії в законі" через підконтрольні в Україні банди мали б загострити криміногенну обстановку, зокрема через скоєння резонансних злочинів для дестабілізації ситуації в регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовика "ЛНР" засудили до 11 років за ґратами

Під час проведення санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили у помешканнях фігурантів справи реактивну протитанкову гранату РПГ-22, два автомати Калашникова, три гранати Ф-1, три револьвери, пістолет Макарова, сім бронежилетів, велику кількість набоїв різного калібру та незареєстровану автоматичну і мисливську зброю невстановленого зразка. Також виявлено телефони, комп’ютерну техніку з матеріалами, які підтверджують зв’язок зловмисників із представниками РФ, документи терористичної організації "ДНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція затримала сторожа, який влітку 2014 року охороняв госпіталь "ДНР"

Вилучені предмети передано на експертизу.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення десяти фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину.

Спецоперація з викриття організованих угруповань проводилась спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, російські кіберспецслужби розпочали розсилку фейкових повідомлень з комп’ютерним вірусом.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП