rosiyski-propagandisti-pridumali-noviy-nedolik-tomosu

Російські пропагандисти придумали новий недолік Томосу

 • 37525 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Російські пропагандисти придумали, що Томос про автокефалію Православної церкви України (ПЦУ) був "недопідписаний", що не відповідає дійсності. Про це повідомили в інформплатформі "Духовний фронт України", передає УНН.

"Росіяни та їхні посіпаки досі ніяк не можуть заспокоїтися та сприйняти нову реальність, що в Україні тепер існує своя, незалежна від Московії, Православна Церква України. Тепер нащадки Золотої Орди вигадали, що Томос про автокефалію ПЦУ є "недопідписаним" членами Священного Синоду Вселенського патріархату, а значить, на їхню думку, документ є "не зовсім чинним", - зазначили в організації.

Як пояснили у "Фронті", російські пропагандисти порівняли список підписантів Томосу з попереднім переліком членів Синоду. Новий склад Священного Синоду Вселенського Патріархату був обраний у серпні 2018 року, і він є чинним до березня 2019-го року.

"Перефразовуючи сучасне російське прислів’я, не їхня тепер Українська Церква, тому вони і бісяться", - резюмували в організації.

Нагадаємо, близько 70 парафій перейшли з Української православної церкви Московського патріархату до Православної Церкви України.

За результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика