rosiyski-khakeri-otrimali-dostup-do-vikhidnogo-kodu-microsoft-zmi

Російські хакери отримали доступ до вихідного коду Microsoft - ЗМІ

 • 26232 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Хакери, які стоять за масштабної кібератакою на урядові і корпоративні мережі США, отримали доступ до вихідного коду і внутрішніх систем корпорації Microsoft. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає УНН.

Компанія підтвердила, що завантажила програмне забезпечення від свого постачальника SolarWinds і ПО було заражено шкідливим кодом. Таким чином кіберзлочинці отримали доступ до внутрішніх мереж Microsoft.

"Ми виявили незвичайну активність деяких внутрішніх облікових записів і після перевірки з'ясували, що одна обліковий запис використовувалася для перегляду вихідного коду в декількох репозиторіях", - заявили в корпорації.
У той же час в компанії заявили, що хакерам був доступний лише перегляд коду, але не редагування. Але які саме продукти зазнали атаки невідомо.

"Ми не знайшли доказів доступу до виробничих послуг або даних клієнтів і ніяких свідчень, що наші системи використовувалися для атак на інших", - заявили в компанії.

В середині грудня американські ЗМІ повідомили, що на урядові і приватні мережі країни протягом багатьох місяців велася кібератака. Під неї потрапили Мінфін, Національне телекомунікаційне управління та інші відомства. ЗМІ повідомляли, що за хакерами з угруповання APT29 (також відома як Cozy Bear) стоїть Росія.

Українські Національні Новини

Новини Світу