rosiya-zavdala-dovkillyu-ukrayini-shkodi-na-ponad-1-35-trln-grn

В Україні порахували збитки довкіллю через розв'язану рф війну: уже понад 1,35 трлн грн

 • 171441 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. З початку повномасштабного вторгнення росія завдала шкоди навколишньому середовищу України на суму понад 1,35 трлн грн. Про це повідомила головний координатор оперативного штабу з фіксації екозлочинів росії, народна депутатка Олена Криворучкіна, заяву якої цитує пресслужба "Слуги Народу", пише УНН.

Цитата

"Йдеться про 574 опрацьовані випадки з понад 800, які було внесено до реєстру. Найбільшу шкоду завдано атмосферному повітрю, збитки за цим напрямком становлять 924 068 107,90 тисяч гривень", - сказала вона.

Деталі

Криворучкіна повідомила, що збитки рахуються за напрямками "шкода земельним ресурсам", "шкода атмосферному повітрю" та "шкода водним ресурсам". Вона наголосила, що сума збитків може значно збільшитися після опрацювання усіх зареєстрованих випадків, що мають ознаки екозлочину, а також після проведення необхідних експертиз на територіях, які наразі окуповані росією.

Докази, зібрані фахівцями оперативного штабу, будуть використані у міжнародних судових процесах проти рф, зазначила народна депутатка.

Нагадаємо

У вересні Міндовкілля повідомило, що внаслідок війни пошкоджено майже третину лісів України, а збитки становлять приблизно 16 млрд гривень.

Українські Національні Новини

Суспільство