rosiya-zaselyaye-krim-svoyimi-gromadyanami-schob-zapobigti-deokupatsiyu-pivostrova-chubarov

Росія заселяє Крим своїми громадянами, щоб запобігти деокупацію півострова - Чубаров

 • 13901 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. На території Кримського півострова проживає до 500 тис. людей, яких переселили на територію з Росії. Цей фактор дозволяє їй утримувати Крим в випадки деокупацію. Про це заявив голова Меджлісу кримсько-татарського народу, народний депутат Рефат Чубаров в інтерв'ю виданню Новий Час, передає УНН.

"Росія заселяє Крим своїми громадянами, і не стільки по тому, що вона без них там не може обійтися. Це як додатковий фактор, який дозволяє їй утримувати Крим в випаду деокупацію, а її навіть в Кремлі не виключають. Крім сучасних зенітно-ракетних комплексів необхідні ще сотні тисяч людей, своїх громадян, значення яких не менше, ніж це зброя. Тому що зброя можна знищити або вивезти, а ось з людьми, які знаходяться на цій території, дуже важко щось зробити" - зазначив Чубаров.

Він додав, що Росії на території Криму не потрібні люди, які не погоджуються з окупацією. Таких людей витісняють з Криму шляхом систематичних репресій: "це не тільки залякування, обшуки і арешти, це і неможливість розвитку, коли Крим залишають підприємці".

"Я використовую самі обережні підрахунки - до 500 тис. чоловік" - відповів Чубаров на питання про кількість росіян, яких вже переселили на територію Криму.

"Вважається, що тільки по Севастополю десь уже близько 200 тис. нових жителів. В основному це сім'ї і самі співробітники військових і силових структур. Але вже є чимала частина людей, які переселяються з власної ініціативи. Є банки, які, я думаю, за підтримки державного банку Росії видають пільгові кредити на будівництво людям з певних територій Росії, які переїжджають до Криму, зокрема з Іркутської і Новосибірській областей. Вони отримують кредити, досить відмінні за відсотками", - повідомив він.

За словами голова Меджлісу, Крим для Росіъ дуже важливий. Вона максимально зміцнює Крим як свій форпост - за допомогою нього вона може максимально впливати на південному фланзі НАТО.

Раніше УНН повідомляв, Чубаров повідомив, що Верховна Рада України рік не може розглянути три законопроекти по Криму.

Українські Національні Новини

Політика