rosiya-z-28-listopada-obmezhit-vyizd-inozemtsiv-iz-gonkongu-ta-kilkokh-krayin-afriki-cherez-noviy-shtam-covid-19

Росія з 28 листопада обмежить в'їзд іноземців із Гонконгу та кількох країн Африки через новий штам COVID-19

 • 14908 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. З 28 листопада Російська Федерація обмежить в'їзд іноземців з Гонконгу, ПАР та інших країн Півдня Африки через новий штам COVID-19. Про це повідомляє УНН з посиланням на російський оперативний штаб по боротьбі з COVID-19.

Цитата

"Росія з 28 листопада через новий штам коронавірусу обмежить в'їзд іноземців з Гонконгу і декількох країн Півдня Африки",-йдеться в повідомленні.

Деталі

Відзначається, що росіяни, які прибувають з країн Півдня Африки, Китаю, Ізраїлю і Великої Британії, будуть проходити експрес-тестування на коронавірус.

"У зв'язку з виявленням нового штаму оперативним штабом прийняті наступні рішення: Росспоживнагляду спільно з Мінтрансом організувати експрес-тестування на нову коронавірусну інфекцію громадян Росії, що прибувають з Республіки Ботсвана, Південно-Африканської Республіки, Королівства Лесото, Республіки Намібія, Республіки Зімбабве, Республіки Мозамбік, Республіки Мадагаскар, Королівства Есватіні, Об'єднаної Республіки Танзанія, спеціального адміністративного району Гонконг, Китайської Народної Республіки, Держави Ізраїль, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, та іноземних громадян, що прибувають з Китайської Народної Республіки, Держави Ізраїль, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Також забезпечити контроль за дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог зазначеними особами", — йдеться в повідомленні.

Також Росія продовжить припинення авіасполучення з Танзанією до 1 лютого 2022 року.

"У зв'язку з виявленням нового штаму оперативним штабом прийняті наступні рішення: ...продовжити призупинення авіасполучення з Об'єднаною Республікою Танзанія до 1 лютого 2022 року включно", — наголошується в повідомленні.

Доповнення

Британська газета Daily Mail повідомила, що вчені з Великої Британії попередили про появу в Ботсвані штаму коронавірусу, який містить 32 мутації. Як пише видання, в його мутації, наприклад, входять і ті, що були виявлені у південноафриканського штаму, індійського (дельта) і нью-йоркського. На той момент було виявлено тільки десять випадків зараження, три - в Ботсвані, шість — в ПАР і один у чоловіка в Гонконзі, який нещодавно повернувся з Американського континенту.

Франція, як і кілька інших країн, призупиняє прийом рейсів з країн на півдні Африки через новий, потенційно найнебезпечніший штам COVID-19.

У Європі підтвердили перший випадок зараження новим варіантом COVID-19.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у п'ятницю застерегла країни від поспішного введення обмежень на поїздки, пов'язаних з південноафриканським варіантом COVID-19.

Українські Національні Новини

Новини Світу