rosiya-vidmovilasya-obgovoryuvati-temu-zvilnennya-zaruchnikiv-na-zasidanni-tkg-v-minsku

Росія відмовилася обговорювати звільнення заручників на засіданні ТКГ в Мінську

 • 9762 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Росія відмовилась обговорювати тему звільнення заручників на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську. Про це в своєму Facebook повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, передає УНН.

"Я в гуманітарній групі і наші представники в ТКГ задали пряме і очевидне запитання росіянам: якою є відповідь РФ на ініціативу України щодо передачі 23 засуджених росіян задля звільнення українців в тюрмах РФ. Ми ще раз звернулися до росіян з ініціативою звільнити ув’язнених українців до старту Чемпіонату світу. Позиція росіян феєрична (дослівно): Росія - не учасник конфлікту, тому в Мінську не може обговорюватися тема звільнення українців в російських тюрмах і росіян в українських. А "республіки" включають цих росіян в список, бо ж вони їм "допомагали воювати" і жили на Донбасі до 14 року... Прийшлося поставити уточнююче питання: чи означає це, що РФ "своих бросает" і фактично відмовляється від захисту своїх громадян? Відповіді немає", - заявила Геращенко.

Нагадаємо, раніше Геращенко заявляла, що питання звільнення заручників на тимчасово окупованому Донбасі, так і в Криму залишається заблокованим.

Українські Національні Новини

Політика