rosiya-postavlyaye-iranu-kiberzbroyu-v-obmin-na-shakhedi-wsj

росія поставляє Ірану кіберзброю в обмін на "Шахеди" - WSJ

 • 396955 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. росія поставляє Ірану кіберзброю, зокрема, засоби для цифрового спостереження, в обмін на “Шахеди”. Про це йдеться в матеріалі The Wall Street Journal, передає УНН.

Деталі

Як пише газета з посиланням на джерела серед політичної еліти Ірану і США, Москва і Тегеран активізували співробітництво після того, як Іран, окрім дронів, погодився надати ракети малої дальності, танкові та артилерійські снаряди.

Цитата

"Російська влада вирішила, що вигоди від поглиблення військових відносин з Іраном переважують будь-які недоліки", - йдеться в матеріалі.

Зазначається, що Іран прагне отримати кіберзброю, а також, по десятки елітних російських ударних гелікоптерів і реактивних винищувачів та допомогу в реалізації своєї ракетної програми дальньої дії.

За даними The Wall Street Journal, ключовим постачальником кіберпослуг Ірану є російська компанія "Протей", яка співпрацює з міністерством оборони рф.

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, росія надала Ірану засоби стеження за зв'язком, а також пристрої для підслуховування, сучасні фотоапарати і детектори брехні.

Зазначається, що Іран тривалий час працював над розвитком своєї кіберзброї, а іранські урядові хакери здійснюють кампанії з дезінформації та наносять удари по інфраструктурі в країнах-суперниках, таких, як США та Саудівська Аравія.

Доповнення

Як стало відомо, Іран таємно передав росії сотні тисяч мінометних і артилерійських снарядів, а також кулі та ракети для війни проти України.

Українські Національні Новини

Новини Світу