rosiya-khoche-sisti-za-stil-peregovoriv-z-ukrayinoyu-ta-zakhodom-dlya-ukladennya-velikoyi-ugodi-radnik-erdogana

росія хоче сісти за стіл переговорів з Україною та Заходом для укладення “великої” угоди - радник Ердогана

 • 213035 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. росія хоче сісти за один стіл переговорів з Україною та Заходом, щоб укласти нову велику угоду. Про це у коментарі виданню Türkiye заявив радник Президента Туреччини Ібрагім Калина, передає УНН.

Цитата

"Ми усвідомлюємо, що росія хоче сісти за стіл переговорів не лише з Україною, а й із Заходом та укласти нову велику угоду. Питання і в Україні, і не тільки в ній. Є глибший стратегічний розрахунок, в який включена Україна. Неможливо покласти край бойовим діям і, зрештою, війні, не відновивши тут правильний баланс”, - заявив представник Ердогана.

Деталі

За його словами, для того, умовою переговорів є конструктивна позиція, яку повинні мати всі стороні, включно Європу та США.

Наразі Туреччина веде інтенсивний дипломатичний трафік із нашими європейськими та американськими колегами.

Калин також наголосив, що для зустрічі президентів України та росії необхідно домогтися певного прогресу в переговорах.

"Для того, щоб глави держав росії та України зустрілися віч-на-віч, необхідно виконати певні умови і домогтися певного прогресу в переговорах. У рамках Стамбульського процесу пройдено певний шлях, але для зустрічі лідерів може знадобитися певний час. На жаль, події останніх тижнів негативно вплинули на цей процес. Але ми продовжуватимемо просуватися шляхом переговорів і діалогу, а не війни, виявляючи терпіння і наполегливість", - сказав Калин.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий особисто говорити з російським диктатором володимиром путіним, але без його посередників та на умовах діалогу, а не ультиматумів.

Українські Національні Новини

Політика