rosiya-i-kitay-mozhut-znischuvati-amerikanski-suputniki-general-ssha

Росія і Китай можуть знищувати американські супутники - генерал США

 • 20827 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. Командувач Космічними силами США генерал ВПС Джон Реймонд заявив, що Росія і Китай змогли розробити зброю, що здатна вивести з ладу і знищити американські супутники, що знаходяться на орбіті Землі. Про це повідомляє The Washington Post, інформує УНН.

Цитата

"Очевидно, що космос - така ж область ведення бойових дій, як і повітря, земля і море, і це те, що в дійсності матеріалізувалося тут за останні кілька років, оскільки і Китай, який є нашою основною загрозою, і Росія розробили зброю, яка може або вивести з ладу наші супутники, або знищити наші супутники із Землі або з космосу, або через кіберпростір", - заявив генерал.

Деталі

Він закликав "діяти з позиції сили", щоб стримувати супротивників.

"Наша мета полягає в тому, щоб не допустити цього, а для цього, на мій погляд, потрібно діяти з позиції сили, змінюючи методи стримування конкурентів і противників", - пояснив Реймонд.

За його словами, метою Космічних сил є стримування, а не конфлікт, який "почнеться або пошириться на космос".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Росії схвалив продовження угоди з США по космосу

Додамо

Раніше британські служби назвали Росію та Китай головними загрозами в космосі. За інформацією Лондона, Москва веде розробки противоспутникової зброї і розміщує великі групи супутників для розвідки, комунікації та навігації, намагаючись вбудувати їх в свою систему оборони.

Українські Національні Новини

Новини Світу