robota-bankiv-8-bereznya-u-nbu-poyasnili-yak-pratsyuvatimut

Робота банків 8 березня: у НБУ пояснили, як працюватимуть

 • 14690 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. У понеділок, 8 березня, - офіційний вихідний, при цьому банки мають можливість здійснювати міжбанківські платежі майже цілодобово і самостійно визначають свій порядок роботи у вихідні. Про це повідомили у пресслужбі Національного банку України, передає УНН.

Цитата:

"Понеділок наступного тижня, 8 березня, – офіційний вихідний. Система електронних платежів Національного банку України (СЕП) працює у режимі 23/7. Це значить, що незалежно від святкових та неробочих днів банки мають можливість здійснювати міжбанківські платежі майже цілодобово та 7 днів на тиждень", - вказали у Нацбанку.

Деталі

У НБУ зауважили, що банки України самостійно визначають свій порядок роботи у вихідні, святкові та неробочі дні. Водночас вони враховують власні потреби та потреби своїх клієнтів, а також керуються нормами законодавства України.

"Банки, які здійснюватимуть міжбанківські платежі 6-8 березня, відображатимуть їх календарною датою першого наступного робочого (операційного) дня, тобто 9 березня 2021 року", - додали у Нацбанку.

Доповнення

8 березня у світі святкують Міжнародний жіночий день, в Україні - офіційний вихідний.

Українські Національні Новини

Економіка