rnbo-ukhvalila-strategiyu-rozvitku-oboronno-promislovogo-kompleksu-ukrayini

РНБО ухвалила стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України

 • 17890 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Рада національної безпеки і оборони України на засіданні у п’ятницю ухвалила Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України. Про це УНН повідомляє з посиланням на РНБО.

Цитата

«Рада національної безпеки і оборони України на засіданні у п’ятницю під головуванням Президента України Володимира Зеленського ухвалила Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що Стратегія визначає основні напрями та завдання державної військово-промислової політики і є основою для підготовки державних програм, що стосуються ОПК України.

«У Стратегії, зокрема, закладені такі важливі напрями державної військово-промислової політики як удосконалення системи стандартизації, уніфікації та управління якістю продукції відповідно до стандартів НАТО», - зазначається в повідомленні.

Стратегією також передбачено утворення Агенції оборонних технологій для впровадження інноваційних проектів та розвитку критичних технологій відповідно до найкращих світових практик.

Доповнення

В квітні цього року Кабінет міністрів України затвердив та передає на розгляд РНБО стратегію розвитку Оборонно-промислового комплексу.

Секретар РНБО України заявив, що державне оборонне замовлення цього року містить набагато більше іноземного озброєння, аніж раніше.

Нагадаємо

Раніше в РНБО заявили, що в Україні є пріоритетним виробництво високоточної зброї.

У березні Рада національної безпеки й оборони України на засіданні ухвалила рішення про основні показники Державного оборонного замовлення на 2021, 2022 та 2023 роки.

Українські Національні Новини

Політика