rnbo-oprilyudnila-rekomendatsiyi-schodo-protidiyi-koronavirusu-delta

РНБО оприлюднила рекомендації щодо протидії коронавірусу “дельта”

 • 27225 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Рада безпеки і оборони України (РНБО) надала розроблені рекомендації для громадян та державних установ щодо протидії розповсюдженню коронавірусу штаму "дельта". Відповідні заходи має затвердити уряд. Про це повідомляє УНН з посиланням на Telegram-канал Міністерства охорони здоров’я України.

Цитата:

"В Україні 23 червня зафіксовано два випадки COVID-19, викликані штамом "Дельта". В РНБО обговорили заходи боротьби з розповсюдженням "індійського" штаму в Україні, які після затвердження відправлять на розгляд уряду", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зокрема, у МОЗ розробили інфографіку з відповідними рекомендаціями РНБО щодо протидії коронавірусу "Дельта".

Основними рекомендаціями залишаються обов’язкові ПЛР-тести для в'їзду з Індії, Португалії, та РФ, зроблені не пізніше, ніж за 48 годин.

Також обов’язковим є ПЛР-тест на пунктах пропуску з окупованих територій Донецької, Луганської області та Криму.

Для державних установ рекомендують посилення якісного відстеження контактів з інфікованими особами, а також посилення лабораторної складової для виявлення нового штаму “дельта”.

Контекст

В Україні зафіксовано вже 2 випадки захворювання на коронавірус штаму “дельта”.

За останніми даними, випадки варіанту коронавірусу Delta були виявлені у Великій Британії, Індії, Китаї, США, Канаді, Португалії, Польщі, Швейцарії, Росії, Туреччини, Японії та Непалі. Також перший випадок “дельта-штаму” коронавірусу сьогодні вранці виявили в Мінську і в Словаччині.

Українські Національні Новини

Суспільство