rnbo-mozhe-zastosuvati-sanktsiyi-proti-poroshenka-i-areshtuvati-yogo-aktivi-advokat

РНБО може застосувати санкції проти Порошенка і арештувати його активи - адвокат

 • 30369 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Рада національної безпеки і оборони може застосувати стосовно п'ятого президента України, нині народного депутата Петра Порошенка санкції та арештувати його активи у межах разслідування справи стосовно постачання вугілля з ОРДЛО. Про це у коментарі журналістам у четвер біля ДБР повідомив його адвокат Ілля Новіков, пише УНН.

Цитата:

"Той факт, що ми бачимо цю статтю про фінансування тероризму,.. ми вважаємо чітким індикатором того, що вони планують застосувати такі санкції. Бо в іншому випадку це не має сенсу", - сказав Новіков.

"Я не знаю, чи як для Медведчука, чи ні. Сенс в тому, що рішенням РНБО, яке буде затверджено указом Зеленського, арештувати активи", - додав адвокат.

З його слів, захисники "до цього готові".

Також Новіков припустив, що наступним кроком правоохронців стане клопотання про запобіжний захід.

Доповнення

23 грудня до ДБР викликали Порошенка на допит. Він за кордоном і побіцяв повернутися після Нового року. До ДБР прийшли адвокати і депутати-соратники Порошенка. У ДБР планують проаналізувати неявку Порошенка та ухвалити рішення.

20 грудня п’ятому Президенту України, нині народному депутату України Петру Порошенку було повідомлено поштою про підозру у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій.

Так, слідчі ДБР у взаємодії зі слідчими СБУ та під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора розслідують кримінальне провадження щодо злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям “ЛНР” та “ДНР” групою громадян України.

Провадження розслідується за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

У вересні-листопаді 2021 року у даному провадженні вже повідомлено про підозру нардепу Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Українські Національні Новини

Політика