richard-brenson-poletit-v-kosmos-ranishe-nizh-dzhef-bezos

Космічні перегони мільярдерів: Річард Бренсон полетить в космос раніше ніж Джеф Безос

 • 24968 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Британський мільярдер Річард Бренсон відправиться в суборбітальний політ 11 липня, випередивши засновника Amazon і Blue Origin Джеффа Безоса на 9 днів, який раніше анонсував аналогічну подорож. Про це пише УНН з посиланням на заяву компанії Virgin Galactic.

Цитата

"Місія "Unity 22" стане двадцять другим випробувальним польотом для VSS Unity і четвертим пілотованим космічним польотом компанії. Вона також буде першою, хто буде перевозити в кабіні повний екіпаж з двох пілотів і чотирьох фахівців з польотів, включаючи засновника компанії сера Річарда Бренсона...", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Політ Бренсона в космос відбудеться на кораблі Virgin Galactic, в якому буде знаходитися Бренсон. Він підніметься на висоту 90 кілометрів, що дозволить протягом декількох хвилин випробувати відчуття невагомості. Крім того, пасажири і екіпаж корабля зможуть побачити обриси округлої Землі з орбіти.

Квитки в космос від Virgin Galactic вже зарезервували близько 600 людей.

Команда Безоса відправиться в космос 20 липня на кораблі New Shepard від компанії Blue Origin.

Разом з Безосом в космос вирушать його брат Марк, 82-річна американська льотчиця Уоллі Фанк і невідомий покупець, який купив собі квиток на корабель за 28 млн доларів в рамках аукціону.

Суборбітальний політ Безоса триватиме близько 15 хвилин. Ракета New Shepard злетить з космодрому в Техасі, після відділення капсули з екіпажем розгінний щабель зробить вертикальну посадку, капсула підніметься на висоту близько 100 км. Потім апарат спуститься на поверхню на трьох парашутах в декількох кілометрах від місця запуску.

Довідка

Virgin Galactic і Blue Origin - приватні компанії в сфері космічного туризму.

Join us July 11th for our first fully crewed rocket powered test flight, and the beginning of a new space age.
The countdown begins. Unity22
https://t.co/5UalYT7Hjb. @RichardBranson pic.twitter.com/ZL9xbCeWQX

— Virgin Galactic (@virgingalactic) July 1, 2021

Українські Національні Новини

Технології