rf-znachno-vtratyla-spromozhnosti-minuvaty-akvatoriiu-moriv-pletenchuk

рф значно втратила спроможності мінувати акваторію морів - Плетенчук

 • 20278 переглядiв

росія не використовує авіацію для мінування морів вже кілька місяців після втрати чергового Су-24, який скинув донні міни, але багато морських мін залишаються в морі, рухаючись непередбачувано і вимагаючи постійних зусиль з пошуку і знешкодження.

росія для мінування акваторії морів використовувала авіацію, але після втрати чергового Су-24 протягом кількох місяців вони цього не роблять. Однак, у морі і так залишається багато морських мін. Про це заявив спікер Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Станом на зараз, спроможностей набагато менше. Останнім часом, коли це відбувалося, для цього використовували саме авіацію. І після втрати чергового Су-24, який скидав донні міни, протягом кількох місяців вони цього не роблять. Але не слід забувати, що у морі і без цього було досить багато цих мін, і враховуючи те, що море це стихія, вони самостійно непередбачувано переміщуються. Наслідки підриву Каховської ГЕС, коли у море змило все чим було заміновано лівий берег, тому маємо багато щоденної роботи з пошуку та знешкодження мін 

- сказав Плетенчук.

Нагадаємо

Як повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, російські ракетоносії вже місяць не виходять на бойове чергування в акваторії Чорного моря. Час від часу в морі з’являються тільки патрульні катери, які поправляють бонові загородження.

Павло Башинський

Війна