rf-planuye-propagandistski-kampaniyi-v-ukrayinskomu-mediaprostori-rozvidka

РФ планує пропагандистські кампанії в українському медіапросторі – розвідка

 • 8751 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Для втручання у вибори президента по всій території України Росія розраховує провести інформаційно-пропагандистські кампанії в українському медіа-просторі. Про це повідомили у прес-центрі Служби зовнішньої розвідки України, передає УНН.

"Основний акцент робиться на засмічення інформаційного поля для відволікання уваги широких кіл громадськості від реально важливих питань, а також переважання в медіа-просторі "чорного піару" з метою посилення антирейтингів окремих політиків", - йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, провівши моніторинг суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації в Україні у листопаді-грудні 2018 року, Росія вирішила провести інформаційно-пропагандистські кампанії, спрямовані на "викриття" корупції і "тіньових" схем, що найбільше турбують пересічних українців, як і проблематика реформ системи охорони здоров’я та освіти. А також спрямовані на забезпечення масового "правильного" голосування трудових мігрантів з України, які працюють у Білорусі та Казахстані, ситуація в середовищі яких характеризується "політичною апатією".

Крім того, за даними СЗР, для проведення антивладних інформаційно-пропагандистських заходів планується застосовувати потенціал медіа-сфери.

"Окрім можливості інформаційних вкидань через залежні від російського фінансування ЗМІ, тактика Кремля передбачає використання здебільшого "натемно" т. зв. журналістського "мережевого маркетингу" – поширення представниками ЗМІ за фінансову винагороду замовних матеріалів (зокрема критичної щодо влади інформації)", - повідомили у розвідці.

Також, за даними СЗР, передбачається блокування державних і приватних українських інтернет-ресурсів під час проведення президентських і парламентських виборів в Україні, зокрема з подальшим встановленням контролю над місцевими ЗМІ.

Як повідомляв УНН, РФ планує провести кібератаки на сервери ЦВК та окружних виборчих комісій України у день виборів президента.

Також, за даними СЗР, Росія планує провокації в Україні під час святкування Вербного тижня.

Українські Національні Новини

Політика