reznikov-zayaviv-pro-medichny-genotsid-v-ordlo-smertnist-vid-covid-19-vischa-nizh-bud-de-u-sviti

Резніков заявив про "медичнй геноцид" в ОРДЛО: смертність від COVID-19 вища, ніж будь-де у світі

 • 14354 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Рівень летальності від COVID-19 на тимчасово окупованому Донбасі значно вищий, ніж будь-де у світі. Про це повідомив віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час дискусії на форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді", передає УНН.

Цитата:

"Рівень летальності від ковіду в ОРДЛО значно вищий, ніж будь-де у світі. Окупаційна адміністрація у Донецьку, наприклад, публікує статистику, згідно з якою летальність від ковіду – 8,6%. Це у 4,5 рази вище, ніж на вільній території Донеччини і в середньому по Україні. У листопаді-грудні 2020 року летальність складала 11%. Тобто, кожний 9-й помирав від захворювання. У Луганську рівень захворюваності – 8,7%", - сказав Резніков.

Деталі

Зі слів віце-прем’єра, з одного боку це каже про те, що люди не мають можливості отримати елементарну допомогу: немає ліків, лікарів. А з іншого – рівень тестування дуже низький.

"Це можна назвати медичним геноцидом, це – справжнє захоплення заручників, без перебільшення", - додав він.

Що було раніше

Нагадаємо, Резніков раніше заявив, що вакцинацію населення окупованих територій Донбасу можливо провести на підконтрольній уряду території, якщо люди отримують до неї доступ.

Українські Національні Новини

Політика