reznikov-poyasniv-chomu-ukrayina-potrebuye-izrayilskiy-zalizniy-kupol

Резніков пояснив, чому Україна потребує ізраїльський “Залізний купол”

 • 168752 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. На цьому етапі війни Україна найбільше всього потребує системи протиповітряної оборони, які працюватимуть на малу, середню та велику дальність. Як заявив в інтерв’ю Fox News міністр оборони Олексій Резніков, нам необхідні не тільки протиракетні системи ППО, але і ізраїльський “Залізний купол”, який зможе захистити небо від іранських дронів-камікадзе, передає УНН.

Цитата

“Пріоритетом для України №1 є системи протиповітряної оборони, які працюють на коротку, середню і велику дальність. Нам необхідні різні системи ППО. Не тільки протиракетні, але також і проти іранських дронів-камікадзе. Чому це важливо для України? Тому що вони використовують ці дрони на нашій території. Свого роду, ми як полігон бойових випробувань. Я маю на увазі, що росія та іран об’єдналися та зараз використовують ці дрони в Україні. Але після цього вони можуть використовувати ці дрони проти Ізраїля та проти європейських країн”, — заявив Резніков.

Деталі

Коментуючи перемовини з Ізраїлем, та перемовини з міністром оборони Бені Ганцем щодо відмови постачання системи “Залізний купол”, Резніков стверджує, що з одного боку розуміє занепокоєність Ізраїлю, оскільки Кнессет хоче знайти краще рішення, та повинен діяти відповідно до свого внутрішнього порядку денного.

“Але я отримав відповідь, що Ізраїль готовий продовжувати надавати гуманітарну допомогу. Ми також обговорили з Бені Ганцем ідею щодо системи сигналізації протиракетної оборони. Але я все ще не розумію, чому Ізраїль офіційно зберігає нейтральну позицію. Тому що це війна не росії проти України. Це війна терористичного режиму проти демократії та свободи. Я вважаю, що для деяких політиків це буде сором, якщо вони не оберуть бік України, та не будуть з нами у цій боротьбі”, – вважає Резніков.

Доповнення

Президент Ізраїлю Ісаак Герцог, заявив у вівторок, що обмінюється розвідданими зі Сполученими Штатами, щоб довести, що Іран постачав керовані росією безпілотники, і закликав до жорсткої відповіді.

Прем'єр-міністр країни Яїр Лапід заявив, що Ізраїль дедалі більше стурбований "небезпечною близькістю" між росією та іраном у зв'язку з поставкою вироблених в Ісламській Республіці безпілотників для нападу на Україну і, як наслідок, проводить щоденні оцінки для перегляду своєї позиції щодо конфлікту.

Українські Національні Новини

Політика