reznikov-na-okupovanikh-teritoriyakh-v-golovakh-sogodni-radyanskiy-soyuz

Резніков: на окупованих територіях в головах сьогодні - Радянський Союз

 • 13145 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. В головах у жителів окупованих територій сьогодні - пропагований РФ Радянський Союз, де домінувала Росія і росіяни як титульна нація. Таку думку в інтерв'ю ZN.UA висловив віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, передає УНН.

"Росія напала на Україну, але серед населення України немає релігійних конфліктів, є ідеологічні розбіжності. На окупованих територіях в головах сьогодні - пропагований РФ Радянський Союз, де домінувала Росія і росіяни як титульна нація. А основна частина України рухається прозахідним курсом. Ось де у нас сьогодні відмінності. Але цю відмінність легше поправити - через освіту, нормальний спосіб життя тощо. Тому вже сьогодні, до деокупації, до виходу на кордон, ми повинні займатися реінтеграцією умів і сердець наших громадян", - сказав віце-прем'єр.

За його словами, як і в будь-якій війні, на сході України окупаційна влада використовує місцеве населення, в тому числі для формування окупаційного режиму.

"Тому, коли відбудеться деоккупація - тим чи іншим шляхом, ми все одно продовжимо працювати з населенням для того, щоб ці території повноцінно увійшли в правове поле України та, найголовніше, в її ментальне поле", - запевнив Резніков.

Як повідомляв УНН, раніше Резніков заявив, що українці, які сьогодні проживають на окупованому Донбасі, які асоціюють себе з російською національністю і мають російське громадянство, будуть мати право після деокупацію залишатися на цих територіях в статусі іноземців.

Українські Національні Новини

Політика