reznikov-minsk-ne-ye-maydanchikom-na-yakomu-mozhe-buti-dosyagnuto-mir

Резніков: Мінськ не є майданчиком, на якому може бути досягнуто миру

 • 12867 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Мінськ - це лише логістичний майданчик, де відбуваються консультації, спрямовані на досягнення завдань, окреслених лідерами і політичними радниками країн "нормандської четвірки". Таку думку в інтерв'ю ZN.UA висловив віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, передає УНН.

"Всі чекають дива. Але хочу повторити: не потрібно чекати дива від "Мінська". Він не є майданчиком, на якому може бути досягнуто мир. У нас чомусь завищують очікування від цих консультацій. Але це банальний логістичний майданчик, місце, де відбуваються консультації, спрямовані на досягнення певних завдань, окреслених лідерами і політрадник країн "нормандської четвірки" - гуманітарного, економічного характеру, припинення вогню і пов'язаних з цим питань", - сказав Рєзніков.

Він нагадав, що майданчик був створений з ініціативи лідерів "нормандської четвірки" для вирішення подібних завдань.
У той же час, на думку міністра, завдяки, в тому числі, "активності представників української делегації" очікування від результатів його діяльності були завищені з 2014 року.

"Спочатку від того, що особливо діяльність ТКГ не чинила гласності, і кожне повідомлення по темі консультацій було сенсацією. Потім, коли почали міняти формат, стали більш відкритими, найсмішніше, що це пішло на шкоду самим членам делегації, тепер їх критикують більше і очікування ще вище", - додав він.

Як повідомляв УНН, раніше в "Слузі народу" заявили, що Мінськ вичерпав себе як майданчик для переговорів по Донбасу.

Українські Національні Новини

Політика