retsept-na-insulini-bude-elektronnim-u-nszu-povidomili-pro-novovvedennya-z-1-lipnya

Рецепт на інсуліни буде електронним: у НСЗУ повідомили про нововведення з 1 липня

 • 17685 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Національна служба здоров’я з 1 липня 2021 року адмініструватиме програму реімбурсації інсулінів. Рецепт на інсуліни буде винятково електронним, а маршрут пацієнта – зрозумілішим, зазначають у пресслужбі НСЗУ, передає УНН.

Цитата

"З 1 липня Національна служба здоров’я адмініструватиме програму реімбурсації інсулінів. Ми станемо єдиним платником за програмою. Рецепт на інсуліни буде винятково електронним. А маршрут пацієнта – зрозумілішим", - пишуть в НСЗУ.

Деталі

За даними Національної служби здоров’я, на сьогодні в Україні - понад 210 тисяч осіб мають цукровий діабет 1-го типу - інсулінозалежний, або дитячий. Усі вони потребують щоденного введення інсуліну.

Зазначається, що більш поширеним є діабет другого типу. В Україні на цю форму діабету хворіють близько 1 млн людей.

"Для пацієнтів з діабетом ІІ типу є можливість отримувати необхідні ліки за програмою реімбурсації - безоплатно або з незначною доплатою. На сьогодні, в оновленому Реєстрі ліків - 48 лікарських засобів для лікування діабету ІІ типу. З них - 23 безоплатні, решта - з незначною доплатою. Отримати ліки можна за електронним рецептом лікаря у аптеці, законтрактованій з НСЗУ. Така аптека має наліпку на дверях “Доступні ліки”, - зазначають в НСЗУ.

Як повідомляють в пресслужбі, у 2020 році лікарі виписали понад 2 млн 400 тис е-рецептів на ліки проти діабету ІІ типу за програмою реімбурсації. Найбільше - на Дніпропетровщині, Харківщині та Львівщині.

Доповнення

Згідно висновку Рахункової палати, в Україні у 2018–2019 роках та протягом 9 місяців 2020 року 1,7 млрд грн з медичної субвенції не вирішили ключових проблем щодо лікування українців, хворих на діабет.

Українські Національні Новини

Суспільство