reporteri-bez-kordoniv-obureni-istoriyeyu-iz-babchenkom

"Репортери без кордонів" обурені історією із Бабченком

 • 16614 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. У впливовій міжнародній організації “Репортери без кордонів” обурені діями Служби безпеки України через інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка. Про це написав генеральний директор організації Крістоф Делуа у Twitter, передає УНН.

"RSF висловлює своє глибоке обурення у зв’язку з відкриттям маніпуляцій з боку українських спецслужб для своєї інформаційної війни. Уряду завжди дуже небезпечно грати з фактами, особливо використовуючи журналістів для своїх фейкових історій", - написав Делуа.

У той же час, в наступному повідомленні він дописав, що в організації, були дуже раді дізнатися, що Бабченко живий.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялось, що він після пострілів у спину помер у кареті "швидкої".

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. Російські слідчі заявили, що хочуть допомогти Україні в справі про вбивство Бабченка.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації із запобігання убивства.

Українські Національні Новини

Політика