religiyniy-konflikt-u-indiyi-sud-dozvoliv-zhinkam-vidviduvati-svyatinyu

Релігійний конфлікт у Індії: суд дозволив жінкам відвідувати святиню

 • 14498 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Двоє жінок зайшли у індуїстський храм попри давню заборону на відвідування жінками менструального віку. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters

Повідомляється, що верховний суд Індії постановив зняти заборону жінкам та дівчатам менструального віку відвідувати храм у Сабрімалі, що є об’єктом паломництва мільйонів вірян.

Проте керівництво храму відмовилось виконувати рішення суду і заблокувало прохід за допомогою тисяч вірян, що підтримують релігійну заборону.

Уряд штату Керала, де знаходиться об’єкт паломництва, контролюється лівими партіями, які виступають за скасування обмежень на відвідування храму. Цю позицію критикують дві найбільші політичні партії Індії, в тому націоналістична партія Бархатія джаната, до якої належить прем’єр-міністр Нарендра Моді.

Президент штату Керала Шрідхаран Піллай з партії Бархатія джаната назвав візит до храму двох жінок "змовою атеїстичного уряду з метою знищити індуїстські храми". За його словами, партія буде "підтримувати боротьбу проти нищення віри комуністами".

"Нехай усі віряни приходять і протестують проти цього", - сказав він під час виступу на телебаченні.

Опозиція у Конгресі також закликала до протестів.

Раніше УНН повідомляв, що в Індії одночасно зіткнулися 50 автомобілів і автобусів

Українські Національні Новини

Кримінал та НП