razumkov-prokomentuvav-zayavi-yevrosoyuzu-i-ssha-schodo-konkursu-na-posadi-u-sap

Разумков прокоментував заяви Євросоюзу і США щодо конкурсу на посади у САП

 • 14498 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що не бачить ніякої проблеми у проведенні чесного відбору на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, на якому наголошують ЄС і США у своїх заявах. Про це Разумков заявив в ефірі телеканалу ZIK, передає кореспондент УНН.

"Парламент сьогодні прийняв цю постанову (про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП – ред.), якщо ми сьогодні про ту заяву, офіційну, яка була з боку США, Європейського Союзу, з боку посольств Великої сімки, то вони закликають до того, щоб був проведений чесний відбір на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, я не бачу в цьому ніякої проблеми", - сказав Разумков.

На питання, чи не вбачає він тиску у цих заявах, Разумков відповів: "Я думаю, що це правильно і так й буде відбуватися, тому що ми в першу чергу як громадяни цієї держави повинні прагнути, щоб ця інституція була незалежна і щойно ми про це проговорили, вона повинна діяти в інтересах українського суспільства, народу, а не в інтересах якоїсь політичної сили, влади, опозиції".

Нагадаємо, Комісія для вибору спеціалізованого антикорупційного прокурора повинна розпочати прозорий процес, в основі якого — доброчесність та заслуги кандидатів. Від цього буде залежати подальша підтримка ЄС і США.

Як повідомлялося, сьогодні Верховна рада підтримала проект Постанови № 4104 про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Українські Національні Новини

Політика