radi-rekomenduyut-ukhvaliti-v-tsilomu-zakonoproekt-schodo-pogashennya-borgiv-na-rinku-elektroenergiyi

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроект щодо погашення боргів на ринку електроенергії

 • 13253 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку рекомендував парламентарям ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект №2390 про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства щодо заходів, спрямованих на погашення заборгованості на оптовому ринку електроенергії, передає кореспондент УНН.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, його метою є cтворення на державному рівні належних умов для переходу до нової конкурентної моделі ринку електричної енергії в Україні, у строки, визначені ЗУ “Про ринок електричної енергії”, шляхом забезпечення своєчасної реалізації всіх механізмів погашення заборгованості, які спрямовані на повне погашення заборгованості на оптовому ринку електроенергії, а також забезпечення умов для сталих розрахунків на новому ринку електричної енергії.

Було зазначено, що даний законопроект доповнює раніше вже прийнятий проект закону №2386

Нагадаємо, що сьогодні, 17 червня, Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект № 2386 про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії. Відповідне рішення підтримали 243 народних депутатів.

У свою чергу, 20 травня, ВР підтримала законопроект щодо погашення боргів на ринку електроенергії у першому читанні.

Українські Національні Новини

Політика