radi-proponuyut-vnesti-zmini-do-zakonu-pro-sudoustriy-i-status-suddiv

Раді пропонують внести зміни до закону про судоустрій і статус суддів

 • 17070 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Комітет з питань правової політики рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу законопроекти про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Апарату ВРУ.

“Члени комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу проект Закону про внесення змін до ЗУ "Про судоустрій і статус суддів" у зв’язку з прийняттям ЗУ "Про запобігання корупції", № 3448”, - йдеться у повідомленні.

Законопроект передбачає вимоги щодо проведення спеціальної перевірки при вирішенні питання призначення кандидатів на посаду судді, кандидатів у члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а також необхідності здійснювати повідомлення про працюючих близьких осіб керівництву органу, на посаду в якому вони претендують, уніфікації термінології.

“Також народні депутати рекомендують ВРУ прийняти за основу законопроекти про внесення змін до ЗУ "Про судоустрій і статус суддів" щодо врегулювання окремих питань проходження служби у Службі судової охорони, №3935, про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, № 3985”, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, ВРУ ухвалила в цілому законопроект №2823 про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо відрядження суддів в порядку тимчасового переведення судді до іншого суду.

Українські Національні Новини

Політика