rada-zrobila-krok-do-stvorennya-publichnikh-e-reyestriv

Рада зробила крок до створення публічних е-реєстрів

 • 9034 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Парламентарі ухвалили в першому читанні проект закону про публічні електронні реєстри. Відповідне рішення підтримали 320 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Проект Закону 2110 про публічні електронні реєстри направлений на утворення єдиної інтероперабельної системи публічних електронних реєстрів, визначення уніфікованої інституціональної структури функціонування публічних електронних реєстрів та єдиних вимог до їх створення, ведення, взаємодії, адміністрування, модернізації, реорганізації та ліквідації, а також до створення реєстрової інформації та її використання у інших інформаційних системах, при здійсненні дозвільної та іншої управлінської діяльності, наданні адміністративних послуг.

Під час обговорення народні депутати висловили занепокоєння стосовно того, як будуть адміністровуватись ці реєстри і як це буде контролювати держава.

Нагадаємо, на пленарному засіданні, Верховна Рада розглянула питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Ярослава Дубневича.

Окрім того, народні депутати планують розглянути проект закону “Про публічні електронні реєстри” №2110 та альтернативний №2110-1, законопроект “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення” №2179, а також проект закону “Про внесення змін до Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)” №2189.

Українські Національні Новини

Політика