rada-znyala-nedotorkannist-z-dubnevicha-i-dala-dozvil-na-yogo-aresht

Рада зняла недоторканність з Дубневича і дала дозвіл на його арешт

 • 16544 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Парламентарі ухвалили рішення про зняття недоторканності з народного депутата Ярослава Дубневича й дали дозвіл на його затримання і арешт. Відповідне рішення підтримали більшість народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича голосували в три етапи. Спочатку - питання про притягнення до кримінальної відповідальності, або зняття недоторканності. Цю ініціативу підтримали 332 нардепи. Питання про затримання підтримали 241 парламентарів, а щодо його арешту - 229 нардепів.

Сам нардеп від депутатської групи "За майбутнє" Ярослав Дубневич наголосив, що у висновках комітету з питань регламенту зазначено, що у поданні не обґрунтовано звинувачення, немає доказів протиправних і корупційний діянь. За словами нардепа, проти нього у правоохоронців є лише "змонтований НАБУ ролик".

"Звісно, я бачу в цьому тільки політичне підґрунтя", - наголосив парламентар.

Утім він заявив, що особисто підтримає зняття з себе недоторканності, оскільки завжди підтримував це, але при цьому закликав колег голосувати за його арешт "як дозволяє совість".

У той же час, у регламентному комітеті пояснили, що текстом висновку комітету зманіпулювали і замість його висновку в Раді зачитали позицію нардепа Дубневича.

При цьому Генпрокурор Руслан Рябошапка наголосив на тому, що доказів у ГПУ достатньо, і лише процес ознайомлення фігурантів справи з її матеріалами стримує передання справи до суду.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту визнав законними та обґрунтованими подання Генпрокурора Руслана Рябошапки щодо зняття недоторканності, затримання та арешту народного депутата Ярослава Дубневича.

Українські Національні Новини

Політика