rada-vidkhilila-usi-postanovi-pro-skasuvannya-religiynogo-zakonu

Рада відхилила усі постанови про скасування "релігійного закону"

 • 11756 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Верховна Рада відхилила чотири постанови про скасування закону, яким внесли зміни до ЗУ "Про свободу совісті та релігійні організації" в частині зміни релігійними громадами підлеглості, повідомляє кореспондент УНН.

За постанову №4128-д-П авторства народних депутатів Вадима Новинського та Олександра Долженкова проголосувало 33 народних депутатів з 226 необхідних. За постанову №4128-д-П1 авторства народних депутатів Юрія Бойка та Михайла Папієва проголосувало 26 народних депутатів. За постанову №4128-д-П2 авторства народних депутатів України Дмитра Колєснікова, Андрія Шипко та Дмитра Шенцева проголосувало 27 народних депутатів з 226 необхідних.

Таким чином ці три постанови були відхилені.

Водночас, на сайті Верховної Ради України зареєстрована ще одна, четверта постанова за реєстраційним номером 4128-д-П3 авторства народного депутата України від фракції "Опозиційного блоку" Дмитра Шпенова. Після голосування за попередні три постанови Андрій Парубій поставив на голосування і постанову №4128-д-П3. В її підтримку висловилось 24 народних депутатів України з 226 необхідних.

Після цього Андрій Парубій підписав законопроект про зміни до до ЗУ "Про свободу совісті та релігійні організації" в частині зміни релігійними громадами підлеглості.

Як повідомляв УНН, Верховна Рада ухвалила в першому читанні та в цілому законопроект №4128д, яким внесла зміни до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації". Зміни регламентують перехід релігійних громад з підпорядкування однієї церкви до іншої.

Українські Національні Новини

Політика