rada-prodovzhila-rozglyad-pitannya-rinku-zemli-zalishilosya-menshe-1-tis-pravok

Рада продовжила розгляд питання ринку землі: залишилося менше 1 тис. правок

 • 10168 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Верховна Рада на ранковому пленарному засіданні у п’ятницю, 6 березня, продовжила розгляд у другому читанні проекту закону №2178-10 про відкриття ринку землі, передає кореспондент УНН.

Парламентарі розпочали розгляд правки №3183.

Правка не була підтримана.

Нагадаємо, що загалом народні депутати розглянули 3182 правки з 4018-ти до законопроекту про ринок землі. 

Додамо, 28 грудня комітет з питань аграрної та земельної політики проголосував рекомендувати Верховній Раді України ухвалити в цілому законопроект №2178-10 щодо відкриття ринку сільськогосподарських земель в Україні.

Раніше народні депутати України, при заблокованій трибуні й крики “Ганьба!”, ухвалили в першому читанні законопроект №2178-10 щодо запровадження ринку землі.

Одним із проблемних питань є дозвіл іноземцям купувати землю. Президент Володимир Зеленський відзначив, що його вирішуватимуть на референдумі українці. Також дискусійним є питання концентрації землі в одні руки. Так, до першого читання пропонувалася концентрація землі в одні руки у 200 тисяч гектарів. Під час підготовки законопроекту щодо продажу землі сільськогосподарського призначення до другого читання Президент Зеленський запропонував продавати в одні руки до 10 тисяч гектарів землі.

Українські Національні Новини

Політика