putin-zayaviv-scho-yomu-prikro-ne-potrapiti-do-kremlivskogo-spisku-ssha

Путін заявив, що йому "образливо" не потрапити до "кремлівського списку" США

 • 14298 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Президент РФ Володимир Путін повідомив, що не бачив "кремлівський список" мінфіну США, але пожартував, що йому "образливо" в нього не потрапити, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Президента РФ запитали про його ставлення до списку, выдзначивши, що в ньому немає самого В.Путіна. "Образливо, слухай", - під сміх залу пожартував президент РФ, імітуючи кавказький акцент. Переходячи на серйозний тон, він зізнався: "Я не бачив цього документа, я не бачив ні списку, ні якихось пропозицій".

"З ранку, правда, мене колеги проінформували про це", - уточнив В.Путін.

При цьому він висловив упевненість, що потрібно більше думати про власну країну, ніж про "кремлівський список" США, тому що "собака гавкає, а караван іде".

За словами російського лідера, американський документ завдає шкоди міжнародним відносинам у цілому. "Це, безумовно, недружній акт, він ускладнює російсько-американські відносини, які і без того перебувають у скрутному становищі, і завдає шкоди, безумовно, міжнародним відносинам у цілому", - сказав В.Путін.

Однак він назвав повною дурістю згортання відносин РФ і США до нуля, підкресливши, що Москва буде терпляче вибудовувати відносини з Вашингтоном настільки, наскільки готові самі Сполучені Штати.

Він також підкреслив, що Москва поки утримається від кроків у відповідь. "Ми чекали цього списку і, не буду приховувати, готові були зробити у відповідь кроки, причому серйозні, які б скотили наші відносини до нуля зовсім. Ми утримаємося поки від цих кроків", - сказав президент РФ.

"Але ми будемо уважно стежити за тим, як буде розвиватися ситуація на практиці, тому що там є ще якийсь секретний список, в цьому списку, кажуть, якісь ще прізвища з якимись ще зірочками. Треба з цим розібратися, як це буде все відбуватися", - попередив В.Путін.

Нагадаємо, у ніч на 30 січня мінфін США представив конгресу "кремлівську доповідь" - список посадовців, політиків і великих підприємців, які можуть мати зв'язки з російською владою, зокрема - з президентом РФ Володимиром Путіним.

До нього увійшли топ-посадовці, зокрема, голова МЗС РФ Сергій Лавров, як і інші члени російського уряду на чолі з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим, прес-секретар В.Путіна Дмитро Пєсков, помічник президента РФ Владислав Сурков.

Також у списку - олігархи, які працюють у різних сферах російської економіки - очільники банків, підприємств нафтогазової, металургійної промисловості. Зокрема, там опинився і голова російського газового монополіста "Газпрому" Олексій Мюллер.

Складання такого списку вимагає торішній американський закон "Про протидію супротивникам США за допомогою санкцій", який президент Сполучених Штатів Дональд Трамп підписав у серпні 2017 року. До цих людей потенційно можуть застосувати санкції.

У Росії на опублікування списку відреагували у низці російських державних установ, хоча ще днем раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявляв, що "сама публікація списку нічого не означає", адже "не є черговою хвилею санкцій".

Сьогодні ж він заявив, що США оголосили своїми ворогами фігурантів "кремлівської доповіді".

Українські Національні Новини

Новини Світу