putin-prograv-energetichnu-viynu-i-naygirsha-z-energetichnikh-kriz-pozadu-treyder

путін програв енергетичну війну, і найгірша з енергетичних криз позаду - трейдер

 • 771419 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. З моменту вторгнення росії в Україну майже рік тому багато коментаторів припустили, що це рішення було великою стратегічною помилкою володимира путіна. І так само, як сили Москви загрузли в серії невдач за останні 12 місяців, людина, яка вважається одним із найефективніших у світі трейдерів в енергетичному секторі, каже, що довгострокові збитки росії далеко не обмежуються її військовими діями, інформує УНН.

Цитата

"Я думаю, що путін програв енергетичну війну", - сказав директор з інвестицій Andurand Capital Management П'єр Андюран в інтерв'ю Financial Times.

"Дуже високі ціни на природний газ та електроенергію в Європі були вкрай погані для світової економіки, але тепер вони повернулися до більш розумного рівня. Якщо ціни на газ залишаться на колишньому рівні, буде набагато менше занепокоєння щодо інфляції та підвищення відсоткових ставок. Більше не буде страху перед енергетичною кризою. Тепер, коли Європа звикає жити без російського газу, навіщо їм повертатися?".

Деталі

На його думку, російський президент допустив "величезний прорахунок щодо того, хто має важелі впливу… так само він прорахувався в тому, як Україна чинитиме опір, а Захід об'єднається".

"росія назавжди втратила свого найбільшого покупця, і знадобиться не менше десяти років, щоб прокласти достатню кількість трубопроводів для перенаправлення цих продажів газу до Азії", - додав він.

"Щойно росія зможе продавати газ тільки Китаю, Пекін зможе визначати ціну".

Хоча Андуран стверджує, що газова та енергетична криза добігає кінця, він все ж таки сказав, що існує потенціал для великих змін у сировинному ринку, яким він найбільш відомий. За його словами, ціни на нафту надто сильно впали в останні місяці і зростатимуть у міру того, як економічне піднесення Китаю після закінчення його політики "нульового рівня Covid" прискорюється.

"Відкриття Китаю призведе до значно більшого зростання попиту на нафту, ніж очікувалося", - сказав Андюран, додавши, що він скоротив позиції щодо нафти в другій половині минулого року, коли ціни впали, але підвищив свої ставки в середині грудня. 

"Ринку може знадобитися кілька місяців, щоб усвідомити масштаби зростання попиту, який ми спостерігаємо", - додав він, стверджуючи, що глобальне споживання під керівництвом Китаю може зрости на цілих 4 млн барелів на день цього року.

"Це означатиме дійсно велике скорочення запасів, і ринок стане дуже тісним", - сказав Андюран, додавши, що 140 доларів - це "не шалено висока ціна" з поправкою на інфляцію, оскільки рекордний пік ціни на нафту в 147 доларів за барель був 15 років тому.

Андуран сказав, що він не розраховував на нещодавнє посилення західних санкцій щодо росії для підвищення ціни, оскільки він передбачив, що ці заходи навряд чи призведуть до видалення з ринку занадто великої кількості барелів, оскільки Москва вирішила продавати свою нафту зі знижкою, щоб залучити нових покупців в Азії.

"Мій базовий сценарій полягає в тому, що ми не матимемо серйозних перебоїв з постачаннями з росії, і я більше зосереджений на тому, що означає відкриття Китаю та Азії в цілому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія суттєво скоротить видобуток нафти наступного місяця у відповідь на обмеження західних цін

Українські Національні Новини

Новини Світу