putin-pospilkuvavsya-z-makronom-ta-merkel-i-zvinuvativ-ukrayinu-v-eskalatsiyi-zbroynogo-konfliktu-na-donbasu

Путін поспілкувався з Макроном та Меркель і звинуватив Україну в ескалації збройного конфлікту на Донбасу

 • 30538 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Президент Російської Федерації Володимир Путін провів телефонну розмову з президентом Франції Емануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Обговорили і ситуацію в Україні, пише УНН з посиланням на пресслужбу АП Росії.

Цитата

“В ході докладного обміну думками щодо ситуації на Україні підтверджено безальтернативність мінського „Комплексу заходів“ 2015 роки як основи врегулювання внутрішнього конфлікту в цій країні”, — пишуть на сайті президента РФ.

Деталі

Путін “підкреслив важливість” виконання київською владою всіх досягнутих на найвищому рівні домовленостей, перш за все по налагодженню прямого діалогу з Донецьком і Луганськом і врегулювання правових аспектів особливого статусу Донбасу.

Російська сторона звинуватила Україну у провокаціях та ескалації збройного протистояння у зоні ООС та у відмові від "виконання узгоджених в липні 2020 року в Контактної групи “Додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль: планів щодо розмови Путіна та Зеленського немає, але її швидко можна організувати

Нагадаємо

Російські бойовики обстріляли українських військових поблизу населеного пункту Шуми Донецької області, загинув підполковник Сергій Коваль. Верховна Рада України ухвалила в цілому проект постанови про заяву Верховної Ради України щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту.

Українські Національні Новини

Політика