psikholog-poradila-yak-obrati-novorichniy-podarunok-ditini

Психолог порадила, як обрати новорічний подарунок дитині

 • 21340 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Дітям на Новий рік слід дарувати розвиваючі ігри, конструктори, книги, а також іграшки, які відповідають захопленням дитини. Такі поради дала кандидат психологічних наук, медичний психолог, експерт з психологічної кібербезпеки, президент "Міжнародної асоціації незалежних експертів медіа простору" Наталя Бугайова в коментарі кореспонденту УНН.

"Дітям краще дарувати розвиваючі ігри, конструктори, книги, подарунки згідно їх захопленням, щось смачненьке. Краще дитині дарувати кілька подарунків. Щоб не помилитись. Не варто дарувати одяг, побутові предмети, засоби гігієни", - зазначила психолог.

При цьому вона додала, що іграшки-подарунки мають відповідати віку дитини. Так, зокрема, не варто купувати популярні нині ляльки "Монстер Хай" дітям, молодше 10 років.

"Дітям подобаються такі іграшки тому що вони розрекламовані і користуються популярністю. "Монстри Хай" розраховані на вік від 10 років, але, на жаль, їх часто купують дітям від 5 років. Маленьким дітям краще дарувати іграшки неагресивного вигляду, щоб не було негативного впливу на їх психіку", - додала експерт.

Нагадаємо, щоб новорічне свято в дитячому садку чи в школі не стало для дитини стресом, необхідно, перш за все, не примушувати її до публічних виступів, якщо вона не хоче, а також не критикувати, якщо виступ був не дуже вдалим.

А 5-літнього віку дитині вже можна купувати планшет, але лише за умови, що час користування ним і контент буде суворо контролюватися батьками.

Щоб підготувати маленьку дитину до зустрічі з Дідом Морозом, треба заздалегідь почитати їй казки про цього казкового персонажа.

Українські Національні Новини

Суспільство