psevdo-bankiri-u-mariupoli-znimali-groshi-z-kartok-gromadyan

Псевдо-банкіри у Маріуполі знімали гроші з карток громадян

 • 10906 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Співробітники карного розшуку Маріуполя затримали 2 чоловіків, які за допомогою мобільного телефону та Інтернету вчиняли шахрайські дії, а саме, представлялися співробітниками банків та повідомляли користувачам, що нібито їх банківські рахунки заблоковано. Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП у Донецькій області, передає УНН.

"Жертв обирали випадковим способом, навмання набираючи різні номери телефонів. Коли власник картки передзвонював на вказаний шахраями телефон, щоб "розблокувати" рахунок, зловмисники виманювали у нього конфіденційну інформацію. Використовуючи персональні дані клієнтів, махінатори заволодівали всіма їх коштами", йдеться у повідомленні.

За попередніми підрахунками, таким способом підозрювані привласнили майже 9 тисяч гривень. Наразі в Лівобережному районі зафіксовано 3 потерпілих від їх протиправних дій.

Затримані товариші 27 та 28 років переїхали до Маріуполя з Донецька та Добропілля. Раніше обидва вже притягувалися до відповідальності за майнові злочини.

Наразі поліцейські встановлюють інших потерпілих. Перевіряється інформація щодо причетності зловмисників до аналогічних злочинів на території України.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно двох адвокатів, які шахрайським шляхом намагалися заволодіти 1,2 млн доларів США.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП