proti-vereschuk-vedetsya-sistemna-antikampaniya-z-metoyu-ne-dopustiti-yiyi-do-drugogo-turu-politolog

Проти Верещук ведеться системна антикампанія з метою не допустити її до другого туру - політолог

 • 12320 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Кандидат в мери Києва Ірина Верещук здатна скласти серйозну конкуренцію Віталію Кличку. Саме тому проти неї ведеться системна антикампанія. Про це у своєму блозі написав політолог Павло Рудяков, передає УНН.

"Проти Ірини Верещук ведеться системна антикампанія. Мета проста і зрозуміла: стримування руху кандидата в київські мери від "Слуги народу" вперед, недопущення її виходу до другого туру", - написав Рудяков.

Як приклад політолог навів динаміку рейтингу Верещук.

"На перших порах їй давали впевнене друге місце з 12-14% голосів. Маючи на увазі, що рейтинг "Слуги народу" в Києві сягає 15%, а також активну кампанію кандидатки, можна було вважати, що до виборів вони вийде на 18- 20%. Вийшло ж по-іншому. Верещук терміново засунули в загальну масу інших кандидатів, штучно знизивши її показник до 5-6%. Це явно не відповідає дійсному стану речей, але цілком відповідає інтересам Віталія Кличка і олігархічних груп, які за ним стоять. Соціологія в черговий раз стала елементом "брудних" технологій", - говорить Рудяков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "УДАР" і "ЄС" в Києві - це єдине ціле, яке боїться прийняття нового закону про столицю

Політолог також перерахував тих, кому вигідна дискредитація Верещук.

"Кличко і його штаб це - раз. Частина "Слуги народу", яка вважає, що їх обійшли, тому що кандидатом на посаду міського голови Києва висунута Ірина Верещук, а не їх людина, це - два. Порошенко і його "ЄС" - три. Інтерес цієї партії зрозумілий. Виграти на виборах мера вона не в змозі, зібрати ж більше голосів на виборах до міськради можуть спробувати. Значить, треба топити "Слугу народу" та її кандидата в мери.

Є ще учасники неформального альянсу, з числа тих, що дрібніше. Це і штаб Притули, і люди Попова, і деякі інші", - зазначає Рудяков.

Організаторів антикампанії об'єднує кілька чинників, пише політолог. Один з них - страх втратити місце біля київської "годівниці" в разі програшу.

"А ще - страх перед новим, перед новими обличчями в київській політиці і новою політикою як такою", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог про кандидатів у мери Києва: Верещук має найбільший лідерський потенціал

Тим часом Верещук є прикладом нового обличчя, готового запропонувати нову політику, вважає Рудяков.

"Вона кардинально відрізняється від інших конкурентів. Її прихід на пост мера Києва означав би зміни. Якщо кияни хочуть змін, а більшість з них, думаю, дійсно хочуть, треба міняти управлінську "команду". І робити це зараз, сьогодні, не відкладаючи зміни на потім ", - пише політолог.

У свою чергу Кличко - це вчорашній день Києва, переконаний експерт.

"Вчорашній день, який, до речі кажучи, був аж ніяк не таким радісним і приємним, як в агітаційних роликах цього кандидата. Кияни, встигнувши звикнути до нього, втратили інтерес, а разом з ним і надію на поліпшення ситуації в місті.

Верещук, як мені здається, це, навпаки, день завтрашній. Вибір між вчора і завтра очевидний. Жити вчорашнім днем ​​мало кому сподобається", - резюмував він.

Як писав УНН, за прогнозами букмекерів до другого туру з Кличком виходить Верещук.

Українські Національні Новини

Політика