protesti-u-ssha-gubernator-oregona-vidmovilasya-vvoditi-natsgvardiyu-v-portlend-dlya-pridushennya-protestuvalnikiv

Протести у США: Губернатор Орегона відмовилася вводити нацгвардію для придушення протестувальників

 • 14312 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Губернатор американського штату Орегон Кейт Браун через незгоду з позицією президента США Дональда Трампа відхилила запит мера Портленда Теда Уилера про введення в це місто частин національної гвардії для придушення заворушень, які супроводжують акції протесту в зв'язку зі смертю в Міннеаполісі (штат Міннесота) афроамериканця Джорджа Флойда. Про це губернатор заявила в понеділок на прес-конференції, трансляцію якої вела телекомпанія СNN, передає УНН.

Вона розпорядилася направити в Портленд 100 співробітників поліції штату і 50 резервістів національної гвардії. Останнім наказано "надавати виключно підтримку" правоохоронним органам міста. Губернатор обіцяла, що нацгвардійці, спрямовані в Портленд, не будуть озброєні. "Введення солдатів на вулиці міст Америки - це саме те, чого домагається президент Трамп", - зауважила Браун.

Раніше Трамп заявив, що нинішні заворушення в США являють собою не мирні демонстрації, а акти внутрішнього тероризму. Він також заявив, що федеральний уряд США готовий застосувати національні збройні сили з метою відновлення правопорядку в тих районах країни, де в останні дні сталися великі заворушення.

Нагадаємо, 25 травня в Міннеаполісі після жорсткого затримання поліцейським помер 46-річний афроамериканець Джордж Флойд. Гнів і обурення протестувальників викликало опубліковане у мережі відео затримання чоловіка. Тож, люди вийшли на протести.

Українські Національні Новини

Новини Світу