protesti-u-bilorusi-pravozakhisniki-kazhut-pro-18-zatrimanikh

Протести у Білорусі: правозахисники кажуть про 18 затриманих

 • 10300 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. У Мінську і інших містах Білорусі сьогодні проходить недільний марш "Народна інавгурація", правозахисники заявляють, що 27 вересня вже є щонайменше 18 затриманих. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані білоруського правозахисного центру "Вясна".

Ще до початку акції в Мінську були закриті центральні станції метро, перекриті проїзди по дорогах в центр міста.

Повідомляється, що "омонівці" перевіряють сумки і рюкзаки у людей. Біля ТЦ "Галерея" на Немизі міліціонери переписують дані журналістів, які сьогодні працюють на акціях, пише "Наша Ніва". Також ресурс зазначає, що у Мінську зник інтернет.

Правозахисний центр "Весна" збирає інформацію про затриманих учасників і учасниць і повідомляє вже про 18 затриманих 27 вересня. Найбільше - 9 - у Мінську. Водночас, вказується, що у списку є й ті, кого затримували у ніч на 27 вересня. Також у переліку - троє затриманих журналістів.

Нагадаємо, у Білорусі вже 50 днів поспіль тривають протести, на 27 вересня була призначена "Народна інавгурація" - акція протесту проти таємної інавгурації, яку провів собі Олександр Лукашенко.

Десятки тисяч людей вийшли на вулиці Білорусі після виборів 9 серпня, за офіційними даними про результати яких переміг Лукашенко. Почалося жорстоке придушення протестів, що викликало осуд з боку Заходу, але підтримку з боку Москви.

Нещодавно Лукашенко спровокував нові демонстрації і нову критику Заходу після того, як провів таємну інавгурацію для себе. ЄС заявив, що інавгурації Лукашенка не вистачає "демократичної легітимності", і відмовився визнати його президентом.

Українські Національні Новини

Новини Світу