propozitsiya-rf-pro-sili-zakhistu-obsye-prirechena-volker

Пропозиція РФ про "сили захисту" ОБСЄ приречена – Волкер

 • 12476 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Пропозиція Росії про "сили захисту" ОБСЄ приречена на провал. Про це повідомив спеціальний представник Держдепартаменту США з питання України Курт Волкер в ході дискусії щодо протидії російській агресії на сході України, організованій посольством Данії у США, розповів про власні спостереження військових дій на сході України, передає УНН з посиланням на Twitter спецпредставника.

"Я побачив під час моєї нещодавньої подорожі, що на Сході України відбувається "гаряча війна", яка привела до руйнівного і занепадницькому гуманітарної кризи; до всього цього привела інтервенція Росії", - написав Волкер.

Він також заявив, що США продовжують підтримувати ідею миротворчої місії з мандатом ООН, щоб полегшити імплементацію мінських угод.

"Ми продовжуємо підтримувати миротворчі сили з мандатом ООН, щоб сприяти виконанню мінських угод, але пропозиція Росії про "сили захисту" ОБСЄ приречена на провал", - наголосив спецпредставник США.

Як повідомляв УНН, за словами постійного представництва України при ООН Володимир Єльченко, якщо не вдасться переконати Росію у рамках Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй щодо підтримки розміщення миротворців ООН на Донбасі, є варіант відряджання такої місії в межах іншої регіональної організації, яка буде мати мандат ООН.

Українські Національні Новини

Політика