prokuror-poyasniv-chomu-yanukovichu-ne-inkriminuvali-posyagannya-na-teritorialnu-tsilisnist

Прокурор пояснив, чому Януковичу не інкримінували посягання на територіальну цілісність

 • 8971 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Суд, вирішуючи питання щодо наявності складу злочину, передбаченого 110 статтею Кримінального Кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), прийшов до висновку, що обвинувачуваний не усвідомлював чи не бажав настання тих наслідків, які ми маємо на сьогодні. Про це заявив перший заступник військового прокурора Центрального регіону України Максим Крим, передає кореспондент УНН.

"Ми вважаємо, що суд вирішуючи питання щодо наявності складу злочину, передбаченого саме 110 статтею, вирішив, що обвинувачуваний не усвідомлював чи не бажав настання тих наслідків, які ми маємо на сьогодні. Проте наша позиція полягає у тому, що сукупність доказів свідчить про наявність, у тому числі, саме цього складу кримінального правопорушення. Звертаючись до президента Російської Федерації, Янукович розумів можливість настання цих наслідків і бажав їх", - сказав заступник прокурора.

Як повідомляв УНН, 24 січня Оболонський райсуд Києва виніс екс-президенту України Віктору Януковичу вирок у справі про державну зраду - 13 років ув'язнення. Суд ухвалив визнати Януковича винуватим у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 КК України.

Януковичу інкримінували вчинення державної зради, пособництво представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж України, і ведення агресивної війни. Тобто в злочинах, передбачених ч. 1. ст. 111, ч. 5 ст. 27. ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 КК України.

Захист Януковича заявив, що буде звертатися з апеляційними скаргами щодо вироку своєму підзахисному.

Нагадаємо, вирок у справі про держзраду екс-президенту України Віктору Януковичу буде покладено в основу доказів та обвинувачення відповідно до вчинення злочину проти України представниками влади Російської Федерації в Україні, а також у майбутньому на міжнародній арені.

Українські Національні Новини

Політика