prokuratura-napravila-v-sud-spravu-pro-derzhzradu-kolishnoyi-suddi-z-krimu-yaka-pidtrimala-okupatsiyu

Прокуратура направила в суд справу про держзраду колишньої судді з Криму, яка підтримала окупацію

 • 10463 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Прокуратура автономної республіки Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишньої судді господарського суду АР Крим, яка перейшла на службу до окупаційних судових органів. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу прокуратури АР Крим.

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишньої судді Господарського суду Автономної Республіки Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада)", - йдеться у повідомленні.

Так, слідством встановлено, що громадянка України, будучи суддею господарського суду Автономної Республіки Крим, після окупації півострова у 2014 році зрадила Присязі на вірність народу України перейшовши на службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта.

"Брала безпосередню участь у формуванні та організації роботи окупаційних судів сприяючи таким чином окупації півострова, забезпечуючи становлення і зміцнення окупаційної адміністрації та надаючи допомогу Російській Федерації у проведенні підривної діяльності", - зазначається у повідомленні.

Також повідомляється, що вона у складі незаконно створеного "Господарського суду Республіки Крим" виносила "судові рішення" у господарських спорах за російським законодавством.

Нагадаємо, прокуратура Криму розслідує факт винесення суддею неправосудного рішення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП