prodan-nazvav-ideyu-perepidporyadkuvannya-aes-absurdnoyu-i-nebezpechnoyu-dlya-krayini

Продан назвав ідею перепідпорядкування АЕС "абсурдною і небезпечною" для країни

 • 20185 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Ідея підпорядкувати "Енергоатом" та "Укргідроенерго" Кабінету міністрів України є абсурдною. Це призведе до погіршення енергетичної безпеки країни. Таку думку у коментарі УНН висловив ексміністр палива та енергетики Юрій Продан.

"Це рішення є абсурдним, бо таким чином ми втратимо керованість над цими компаніями, що призведе до погіршення енергетичної безпеки. Обидві компанії повинні керуватися Міненерго, для того, щоб там напрацьовувалася політика і приймалися кваліфіковані рішення. Підпорядкування КМУ – це крок в нікуди, ніхто не контролюватиме ці підприємства, і їх діяльність може піти всупереч інтересам енергетичної безпеки України", - пояснив він.

Продан нагадав, що свого часу Укренерго передали під управління міністерства фінансів, а Нафтогаз - під управління мінекономіки.

"Як наслідок, Нафтогаз не виконує і не збирається виконувати програму по видобутку газу, а Укренерго завалив програму приєднання до європейських енергетичних мереж", - інформує він.

Продан також спрогнозував наслідки перепідпорядкування "Енергоатому" та "Укргідроенерго" Кабміну.

"Якщо ми піклуємося про країну, де треба розвивати енергетичну незалежність, я вважаю такі кроки непотрібними. Якщо хочемо зупинити виробництво електроенергії на АЕС, зупинити всі стратегічні плани, які сьогодні виконує Укргідроенерго, розбудова Каховської гідростанції, зокрема, тоді вперед", - додав він.

Нагадаємо, у владі обговорюють ідею передачі "Укргідроенерго" та "Енергоатому" у підпорядкування Кабміну. При цьому, аргументів на користь такого рішення поки не надається.

Українські Національні Новини

Політика