prikordonnik-obklav-daninoyu-inozemtsiv

Прикордонник обклав "даниною" іноземців

 • 9037 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Старшого зміни наряду одного з підрозділів Державної прикордонної служби у Рівненській області викрили на систематичних хабарах. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Служби безпеки України.

"Оперативники спецслужби встановили, що прикордонник налагодив механізм одержання неправомірної вигоди від іноземців. За суму від п’яти до восьми тисяч гривень з людини зловмисник обіцяв не створювати штучних перешкод під час перетину державного кордону України. Гроші посадовцю передавали особисто або перераховували на його банківський картковий рахунок", – йдеться в повідомленні.

Так, співробітники спецслужби задокументували факт отримання восьми тисяч гривень – чергової суми хабара.

Наразі фігуранту справи оголосили про підозру в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 368 КК України – одержання хабара. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, протягом минулого 2018 року співробітникам Державної прикордонної служби України 775 разів пропонували хабарі.

Раніше УНН повідомляв, що прикордонник вимагав 400 гривень хабара за безперешкодний та позачерговий проїзд вантажним автомобілем через МАПП "Ягодин".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП